Gemi yolcusu uyarıldı, gemilere 'sefere devam' denildi

ABD Hastalık Kontrol Merkezleri (CDC) yolcu gemisine binmeye karşı uyarıyı mümkün olan en yüksek seviyeye yükseltti Kaynak: Gemi yolcusu uyarıldı, gemilere 'sefere devam' denildi

Matt Hochberg- Royal Caribbean
MIAMI / FLORIDA - ABD Hastalık Kontrol Merkezleri (CDC), "çok yüksek COVID-19 seviyesi" nedeniyle herhangi bir yolcu gemisine gitmemek için Cumartesi günü uyarısını yükseltti. Bu arada yeterli güvenlik önlemi alan şirketlerin aşamalı olarak seferlere başlaması için verilen iznin yürürlükte olduğu bildirildi. Buna göre CDC, yolcuyu uyarıyor, gemi şirketlerine ise ‘önlemlerinizi alın seferlere başlayın’ diyor. İkilem arasında kalan şirketler ise yolcuya güven verebilmek için aldıkları önlemleri olağanüstü seviyeye yükselttiler.

CDC yolcu gemilerinde covid 19 riski çok yüksek diyerek Uyarı seviyesini 3'ten 4’e çıkardı. Ayrıca dünya çapında herhangi bir yolcu gemisinden , nehir gezileri dahil) kaçınılmasını tavsiye etti.

CDC'nin  4 seviyeli sistemi , uluslararası varış yerleri ve Amerika Birleşik Devletleri Bölgeleri dahil olmak üzere varış noktalarını aşağıdaki dört seviyeye ayırıyor:

Seviye 4: Çok yüksek COVID-19 seviyesi

Seviye 3: Yüksek COVID-19 seviyesi

Seviye 2: Orta seviye COVID-19

Seviye 1: Düşük COVID-19 seviyesi

Bir yolculuğa çıkmaktan kaçınmanın yanı sıra, yolculuğa çıkan herkesin seyahatten 3-5 gün sonra test yaptırması , test negatif çıksa bile seyahatten sonra 7 gün evde kalınması önerildi.



 

Önceki Seviye 3 uyarısı

Test yaptırmazsanız, CDC, seyir tamamlandıktan sonra 14 gün evde kalmanızı önerir.

CDC, küresel sağlık acil durumu nedeniyle Mart ayından bu yana halkı gemi yolculuğuna çıkmaması konusunda uyardı, ancak uyarılarını bir uyarıdan bir saate, bir uyarıya ve şimdi sadece bir "Çok Yüksek Seviye COVID-19" a yükseltti.

Bir uyarıyı Seviye 4'e yükseltmek için, son 28 günde 100.000 kişi başına 100'den fazla vakanın görülme oranına sahip olması gerekir.

Uyarı ayrıntıları
 

Ayrıca, CDC, gemi yolculuğu rezervasyonu yaptıran herkesin yolculuğunu ileri bir tarih için yeniden planlaması gerektiğini bildirdi.

CDC, gemi yolculuğuna çıkacaklar için şu tavsiyelerde bulundu:

Hastaysanız, COVID-19 olduğunu biliyorsanız veya son 14 gün içinde COVID-19'lu bir kişiye maruz kaldıysanız gemi yolculuğuna çıkmayın.

Sağlık uzmanınızla kruvaziyer gemi seyahatini tartışın. Yaşlı yetişkinler ve altta yatan tıbbi sorunları olan her yaştaki insanlar, COVID-19'a neden olan virüsle enfekte olursa, ciddi hastalık riski artar.

Sizinle seyahat etmeyen herkesten en az 6 fit / 2 metre (yaklaşık 2 kol uzunluğu) uzakta durun. Bunu hem içeride hem de dışarıda her yerde yapmak önemlidir.

Toplu taşımayı kullanırken de dahil olmak üzere, ortak alanlarda olduğunuzda burnunuzu ve ağzınızı kapalı tutmak için bir maske takın.

Ellerinizi sık sık yıkayın veya el dezenfektanı kullanın (en az% 60 alkol ile).

Hasta olan kişilerle temastan kaçının.

Gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçının.

Hastaysanız seyahat etmeyin.

COVID-19 semptomlarıyla hastalanırsanız, kabinde kalın ve derhal gemideki tıp merkezine başvurun.

CDC, 4. seviye uyarısı yayınlarken, gemi seferlerinin aşamalı olarak yeniden başlaması için yaptığı açıklama hala yürürlükte bulunuyor.

Ekim ayının sonlarında CDC kruvaziyer seferleri yasağını kaldırdı ve yerine güvenlik önlemleri alınarak koşullu sefer düzeni getirdi,

Bu düzeni üç ana aşamalı olarak belirledi:

Mürettebat üyeleri için test ve ek koruma önlemleri

Gemide virüs yayılmasını hafifletmek için kruvaziyer şirketinin önlemlerini test etmek için deneme yolculukları yapma

Yolcu gemisi ile yolcu alarak yolculuklara aşamalı dönüş

Bu aşamalar, halk sağlığı hususlarına ve yolcu gemisi şirketinin COVID-19 riskini azaltma konusunda gösterdiği beceriye bağlı olarak değişebileceği bildirildi

Kaynak: Royal Caribbean
(www.turkiyeturizm.com)