GAP İnşaat, Türkmenistan'da Uluslararası Deniz Limanı Kuruyor

GAP İnşaat'ın Hazar Denizi kıyısına kuracağı'nın temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından atıldı. Avrupa'yı Asya'ya bağlayan önemli bir lojistik üs olarak konumlanacak liman, 1.209.400 m2'lik alanda, 1,5 milyar $ bütçe ile inşa edilip 4 senede teslim edilecek.

GAP İnşaat’ın Hazar Denizi kıyısına kuracağı Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı’nın temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından atıldı. Avrupa’yı Asya’ya bağlayan önemli bir lojistik üs olarak konumlanacak liman, 1.209.400 m2’lik alanda, 1,5 milyar $ bütçe ile inşa edilip 4 senede teslim edilecek.

İpek Yolu’nun önemli duraklarından birisi olan Avaza bölgesine kurulmaya başlanan liman, Yeşil Liman (Green Port) standartlarına uygun olarak inşa edilecek. Bitiminde 4 bin kişilik istihdam kapasitesi sunacak olan Türkmenbaşı Uluslararası Deniz Limanı kapsamında polipropilen, konteyner, feribot ve yolcu terminallerinin yanı sıra genel kargo ve dökme yük limanları ile tersane de bulunacak.