Emektar Vapurda 270 Euro'ya Suit Oda

B.C.R Turizm tarafından 2.5 milyon dolar harcanarak otel haline getirilen ve Bursa feribot limanına bağlı olan Turan Emeksiz vapurunda gecelik suit oda fiyatı 270 Euro.

Emektar vapurda 270 Euro'ya suit oda

Kadıköy-Eminönü hattında 45 yıl yolcu taşıdıktan sonra B.C.R Turizm tarafından 2.5 milyon dolar harcanarak otel haline getirilen ve Bursa feribot limanına bağlı olan Turan Emeksiz vapurunda gecelik suit oda fiyatı 270 Euro. B.C.R Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, haziran ayında hizmete giren ve “Otantik” adı verilen otelin özellikle şirketlerin yabancı misafirleri tarafından kullanıldığını söyledi.

Dış cephesinin korunduğu vapurun tasarımı, Mimar Hulki Türe tarafından yapıldı. 20 odası bulunan, 2 suit ve 18 standart odadan meydana gelen Otantik Otel’de standart odaların tek kişilik fiyatı 125, iki kişilik fiyatı ise 170 Euro. Yüzde 70 doluluk oranı olan otelle ilgili konuşan Tunakan, daha önce motorunun bulunduğu vapur zemininin, toplantı odaları haline getirildiğini belirterek, “Bu nedenle vapur yüzer durumda değil. Alt yapısı şehir şebekesine bağlı olarak çalışıyor. Ayrıca İstanbul-Bursa feribot limanına bağlı olduğu için ulaşımı da çok kolay” diye konuştu. Türkiye’de bu konseptteki ilk butik otel olduklarını dile getiren Tunakan, sadece balık restoranlarında bile önemli sayıda misafir ağırladıklarını anlattı.

İstanbul’a da yapacak

Önümüzdeki dönemde, ıskartaya çıkması muhtemel vapurların olması durumunda İstanbul’da da aynı şekilde bir otel yatırımı yapmayı düşündüklerini dile getiren Tunakan, şunları söyledi: “Bir toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la bir araya geldik ve ona Haliç’e bir vapur-otel yapma isteğimden söz ettim. Tabi kesin bir şey konuşmadık. Zaten şu anda bir ekonomik kriz var. Ama Turan Emeksiz benzeri bir vapurun ihaleye çıkması durumunda, İstanbul’da bu konseptte bir otel yapmayı istiyoruz.”

Çatışmada öldürülmüştü

Vapurun, otele dönüştürüldükten sonra da değiştirilmeyen Turan Emeksiz, 1960 yılında öğrenci olaylarında çıkan çatışmada öldürülen ilk gencin adından geliyor. Emeksiz, 28 Nisan 1960’ta, öğrenci yurdundaki çatışmada 20 yaşında yaşamını yitirmişti. 1967 yılında İngiltere Glasgow’da İstanbul şehir hatlarında kullanılmak üzere inşa edilen ve Turan Emeksiz adı verilen gemi, 45 yıl boyunca Kadıköy-Eminönü hattında çalıştı. 2006 yılında emekli olan ve hurdaya çıkarılan gemi, Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nden Güzelyalı Belediyesi’nce satın alındı. Gemi, belediyenin açtığı yap-işlet-devret ihalesiyle 15 yıllığına B.C.R Turizm tarafından alınarak otel haline getirildi.