Emekli, gemi ile tatile çıkıyor

Terör gerekçesiyle dünyanın önde gelen kruvaziyer firmaları Türk limanlarından çekildi. Ancak Yunanlı Celestyal Cruises,Türklere düşük bütçeli tatil imkanı sunuyor.

Kruvaziyer firmalarının Türkiye limanlarından çekildiği 2016 yılında, Yunanistan bayraklı Celestyal Cruises gemileri 165 defa İzmir, Çeşme ve Kuşadası'na uğradı. Böylece Celestyal Cruises Türkiye limanlarına en çok uğrayan cruise şirketi oldu.

İLGİ YUNAN ADALARINA

Celestyal Cruises Türkiye Direktörü Özgü Alnıtemiz; 2015 yılında 25 bin, 2016 yılında 32 bin Türk yolcuyu Ege sularında gezdirdiklerini söyledi. Alnıtemiz, “Dünyada ve bölgemizde yaşanan olaylar nedeniyle cruise gemileri Türk limanlarından çekilirken, Celestyal Cruises Türkiye'ye olan inancından asla vazgeçmedi. Birkaç yıl içinde Türkiye'deki yolcu sayısını 80 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Türk tatilcilerin son dönemlerde en çok tercih ettiği destinasyonların başında Yunan adalarının geldiğini belirten Alnıtemiz, Celestyal Cruises'ta bu turların 229 Euro'dan başladığına dikkat çekti. Alnıtemiz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üstelik her şey dahil konseptiyle çalışıyorlar. Özellikle vizesiz turlar cruise tatilini çok ekonomik ve çok avantajlı hale getiriyor. Antalya'daki her şey dahil otellerin fiyatlarıyla kıyaslandığında fiyatlar son derece makul kalıyor. 3, 4 ve 7 gecelik paketler var.
Yolcu profilinde avukattan doktora, öğretmenden öğrenciye, emekliden mühendise geniş bir dağılım mevcut.”

ANTEPLİLER GEMİYİ SEVDİ

Özgü Alnıtemiz, 2016 sezonuna ilişkin misafir memnuniyet anket sonuçlarını açıkladı. Alnıtemiz şöyle devam etti:

‘‘Sonuçlar ilginç bir veriyi ortaya koydu. Turlara katılanların yüzde 72.6'sı ilk kez bizim gemilerimizde bir cruise tecrübesini yaşadığını söyledi. Cruise turlarını tercih edenlerin bölgeleri karşılaştırıldığında ise 1. sırada yüzde 26.8 ile İstanbul; ikinci sırada yüzde 23.2 ile İzmir yer aldı. Gaziantep, Trabzon gibi iller olmak üzere Anadolu'dan katılımın ise yüzde 40 düzeyinde olduğunu gördük. Bu da bize doğru yolda olduğumuzu; cruise bilinirliğini artırdığımızı ve artık ülkemizde tatil planlarında cruise seyahatinin
yer aldığını gösterdi.'' (Sözcü)