Ege'nin iki yakasına bayram dopingi

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla yüzü gülen turizmcilere, Ege'nin karşı kıyısında bulunan Yunan adalarındaki turizmcilerde eklendi. Çeşme başta olmak üzere diğer turistik kentlerde tatil yapan Türk tatilciler, günübirlik turlarla Yunan adalarını da geziyor. Cumartesi gününden itibaren Çeşme'den Yunan adalarına Türk turist akını oluyor..

Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla yüzü gülen turizmcilere, Ege'nin karşı kıyısında bulunan Yunan adalarındaki turizmcilerde eklendi. Çeşme başta olmak üzere diğer turistik kentlerde tatil yapan Türk tatilciler, günübirlik turlarla Yunan adalarını da geziyor. Cumartesi gününden itibaren Çeşme'den Yunan adalarına Türk turist akını oluyor.

Çeşme, Bodrum, Fethiye ve Marmaris'te bayram tatilini geçiren yerli turistler, sadece bulundukları ilçede kalmakla yetinmedi. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Mersin ve Konya gibi büyük illerin yanı sıra Almanya ve Hollanda'dan da gelenler, Ege'nin karşı yakasındaki komşu Yunan adalarını da gezmeyi ihmal etmedi. Yunan adalarına sefer düzenleyen firmanın yetkilileri, feribot seferlerinin yüzde 80 doluluk oranına ulaştığını açıkladı.

Çeşme'de faaliyet gösteren Ertürk Turizm'den Nezihe Ertürk, "Yunan adalarında fiyatların daha uygun olması yerli ve yabancı turistler çekiyor. Yunan adalarına bilet satışı sağlayan üç firma var ve günlük dört sefer yapılıyor. Bu seferlerde doluluk oranları yüzde 80'e ulaştı ve çoğunluğunu ise yerli turistler oluşturuyor. Turistler, günübirlik feribotlarla Yunan adalarına geçerek, tatillerini değerlendirdiler." dedi.

Çeşme-Sakız Adası için 4 kişilik bir ailenin yol ücretinin 100 Euro olduğunu, adada kalınacak otelin dışında özel bir eğlence isteyenlerin ekstra ücretlerle her türlü eğlenceyi yaşayabileceğine dikkat çeken Nezihe Ertürk, "Bizimle Yunan adalarına seyahat eden misafirlerimiz için oldukça çok seçenek sunuyoruz. Ancak bu hareketlilik bayram tatili sonrasında da devam eder mi? Onu bilemiyoruz" diye konuştu.Cihan CİHAN