Dünya Artık "Breakbulk"lara Mecbur

Özellikle gabari dışı kargoların taşınması için var olan gemilerin yetersizliği, bu tip yüksek kapasiteli gemilerin inşasını zorunlu hale getiriyor.

ROTA, BREAKBULK GEMİLER

Özellikle gabari dışı kargoların taşınması için var olan gemilerin yetersizliği, bu tip yüksek kapasiteli gemilerin inşasını zorunlu hale getiriyor. 
 
Teknolojinin gelişmesiyle beraber taşımacılıktaki kargo çeşitliliği ve boyutları da değişti. Özellikle gabari dışı kargo parçalarını taşıyabilen gemilere olan talep, bu yöndeki sipariş defterini zirveye taşıyor.

Konteynerlere sığmayacak büyüklükte kargo taşımalarındaki artış, gemi inşaya da yansıyarak parça yük, proje ve gabari dışı yük taşıyan gemi yapma ihtiyacını arttırdı. Bu durum ise sipariş defterinde oldukça önemli bir artışı da beraberinde getirdi. 

“Breakbulk” denilen konteyner dışı parça yük gemi sipariş defterindeki gemi sayısı, toplam gemi filolarının yüzde 25’ini oluşturuyor. En büyük 25 “Breakbulk” gemi işletmecisi baz alındığında ise bu oran yüzde 34’lere kadar çıkıyor. Sadece en büyük 10 işletmecinin sipariş defterinde 2.8 milyon ton kapasiteli 127 adet gemi siparişi bulunuyor. Bu gemiler de 1.400 ton yük taşıyabiliyor.

Dünya artık “Breakbulk”lara mecbur

Merkezi Hollanda’nın Alkmaar şehrinde bulunan Dynamar B.V kredi ve raporlama şirketinin araştırmalarına göre, parça yük deniz taşımacılığının geleceği oldukça parlak görünüyor. Piyasada halen 20-25 yaşlarında liner tipi geleneksel gemiler olmasına karşın, son dönemde yüksek oranda üretilen çok amaçlı sürekli artan donanım kapasitesi ile yeni gemilerin inşasında hızlı bir artış var.

Uzmanlara göre gelişen dünya artık bu tür gemiler olmadan yapamaz. Yeni geliştirilen büyük boyutlu, çeşitli jeneratör ve yine  açık denizlerdeki rüzgar çiftliklerine taşınan, rüzgar operatörleri gibi büyük boyutlu kargoların taşınması için var olan gemilerin kapasite yetersizliği, bu tip yüksek kapasiteli gemilerin inşasını zorunlu hale getiriyor.

Kriz “Breakbulk” piyasasını teğet geçti

Konteyner gemi taşımacılığını derinden sarsan küresel ekonomik krizin Breakbulk piyasasına yansıması ise çok daha az oldu. Uzmanlara göre, diğer pek çok endüstri alanında olduğu gibi 2009 yılı, tarih kitaplarına Breakbulk piyasası için de çok eğlenceli bir yıl olarak geçmeyecek olsa bile, orta ve uzun vadede bu sektör için pek bir değişikliğe sebep olmayacak.

Yaşanan bu trendden, dünya sıralamasında ilk beşte yer alan Türkiye’nin de etkilenmesi kaçınılmaz. Söz konusu talep fazlalığı, zor günler yaşayan Türk gemi inşa sanayinin de ilacı olabilir. Yapılması gereken, bu kez tren henüz hızlanmadan binebilmektir. 

Breakbulk ship nedir?

Karışık yük taşıyan gemi. Konteyner, lash, Ro-Ro ve başka usullerle taşınmayan, (kırkambar) konteynere sığmayacak büyüklükte her türlü karışık kargo. Bunların arasında ağır ve /veya çok büyük boyutlardaki üniteler de yer alır.

Aysel GENÇER - PERŞEMBE ROTASI