DÖDER, Türkiye Turnesi'ne Başladı.

Türkiye Turnesi kapsamında ilk durağı Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ve Bahçeşehir Üniversitesi oldu.

Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) Türkiye Turnesi’ne Başladı.

Denizci Öğrenciler Derneği (DÖDER) 2011-2012 Faaliyet Dönemi içerisinde ki Türkiye Turnesi kapsamında ilk durağı Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi ve Bahçeşehir Üniversitesi oldu.

Hacı Rahime Ulusoy Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde 9. Ve 10. Sınıfların katılımı ile gerçekleşen turnede derneğin tanıtılması ile başlayıp,14-15 yaş grubundaki genç denizcilere, deniz yaşamı hakkında bilgiler verildi ve öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı. Liselerin ehliyetlerinin düşürülmesinin gündemde olması büyük bir kaygı yarattığı; bu durumun gerçekleşmesi halinde lise sonrası bir yüksek öğrenim programına yerleşemeyecek olan öğrencinin çalışacak gemi bulmasının zor olduğu üzerinde konuşuldu. Ayrıca liselerin eğitmen açısından büyük bir sıkıntı çektiği, müfredattaki dersleri anlatabilecek öğretmenin bulunamadığı veya yeterli seviyede olmadığı okul öğrenci ve idarecileri tarafından dile getirildi.

Bahçeşehir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’na gerçekleşen turnede derneğin tanıtımı ve öğrencilerden gelen soruların yanıtlanması ile tamamlandı. Okul öğrencileri durdurulan uzakyol vardiya zabitliğine geçiş işin düzenlenen tamamlama eğitiminin geri gelmesini istediklerini vurguladılar. Mevcut ehliyet ile çalışabilecekleri gemi sayısının sınırlı olması ve çalışma şartlarının refah bir ortam sunmadığı için meslek yüksekokulu öğrencilerinin büyük bir kaygı yaşadıkları öğrenciler tarafından aktarıldı.