Denizin kahramanları

DEGAK-8 Timi, olası deniz kazaları ve boğulmalar başta olmak üzere çeşitli olaylarda arama kurtarma görevini icra etmek için zorlu eğitimlerden geçiyor

Batı Akdeniz'de 649 kilometrelik kıyı şeridinde deniz kazası ve boğulmalar başta olmak üzere çeşitli olaylarda arama kurtarma operasyonlarına katılan DEGAK- 8 Timi, zorlu eğitimlerdeki başarısıyla göz dolduruyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde sığ sularda meydana gelebilecek deniz kazalarında arama kurtarma görevi icra etmek amacıyla kurulan Dalış Emniyet Güvenlik Arama Kurtarma (DEGAK) timleri, zorlu eğitimlerden geçiyor.

MESAİ GÖZETMİYORLAR
Tamamı uzman erbaş ve astsubaylardan oluşan, eğitimlerdeki başarılarıyla bu ekiplerin dünyadaki en iyi örneklerinden olan DEGAK timleri, mavi sularda oluşabilecek her türlü tehdide karşı görev başında bulunuyor. Gazipaşa'dan Eşen Çayı'na kadar olan 649 kilometrelik kıyı şeridinde görev yapan tim, mesai gözetmeksizin her an göreve çıkacakmış gibi günlük yaşamını sürdürüyor. Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Binbaşı Önder Göksel, DEGAK timinin dünya literatüründe kabul edilen yetenek ve kabiliyetlerinin, en üst seviyede olduğunu söyledi.