Deniz üstünde 152 odalı otel yapılacak

Villa projeleriyle ünlü Büyükçekmece ilçesine, 500 milyon euroluk Kıyı İstanbul projesi geliyor. Uluslararası 4 şirketin bir araya gelerek oluşturduğu Yeditepe Marina tarafından yapılan projede, çarşı, marina ve otel yer alacak.

İstanbul’da villa projeleriyle öne çıkan Büyükçekmece sahilinde içinde otel, marina ve Avrupa’nın en popüler 7 şehrinden esinlenerek tasarlanan özel bir çarşı bölümünün yer aldığı Kıyı İstanbul projesi geliyor. 500 milyon euroluk yatırımla 300 dönüm üzerinde hayata geçecek olan proje IRESI, TAVIDA, Overvest ve Waterhouse gibi İsviçreli ve Alman yatırımcıların oluşturduğu Yeditepe Marina tarafından hayata geçiriliyor. Projenin 49 yıl işletmesini yapacak olan grup, daha sonra projeyi Büyükçekmece Belediyesi’ne devredecek.

1.200 metrelik sahil hattı

Dün yapılan basın toplantısıyla projeyle ilgili bilgi veren Overvest Grup İcra Kurulu Başkanı Yunus Söylet, 300 dönüm üzerine kurulacak projenin 152 odalı otel, 1000 yat kapasiteli marina ve açık hava müzesi niteliğinde iki katlı çarşının yer alacağını belirterek, projen bittiğinde 4 bini aşkın kişiye istihdam sağlayacağını söyledi. 200 yakın mağazanın olacağı çarşıda kiralama yoluna gideceklerini aktaran Söylet, “ 81 bini kapalı 7 bini açık olmak üzere toplamda 88 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olan çarşı bölümünde 200’ün üzerinde mağaza yer alacak. Bunların 20 tanesi marina konseptli dükkan olacak” dedi.

Yunus Söylet, Büyükçekmece’de göl ile denizin birleştiği noktadan başlayarak E-5 karayolu paralelinde toplamda bin 200 metrelik sahil şeridi boyunca projenin konumlanacağını dile getirdi. Projenin yatırımcılarından Iresi International Üst Yöneticisi (CEO) Ulrich Pelz, dinamik yapısı ve jeopolitik konumundan dolayı birçok uluslararası yatırımcının Türkiye’yi yakından takip ettiğini söyledi. Pelz, Türkiye’ye genç ve dinamik nüfusu, jeopolitik konumu ve Türkiye’nin gelişme potansiyelinden dolayı yatırım yapmaya karar verdiklerini sözlerine ekledi.

İDO iskelesi de yer alacak

20 bin metrekarelik eğlence alanı, kongre merkezleri, 1000 kişilik organizasyon alanı yer alacağıprojede 3 bin metrekaresi açık 1.750 metrekaresi kapalı olan yat kulübünde günde 10 bin yolcu hedefi olan İDO iskelesi de yer alacak. Ücretsiz otopark imkanının sunulduğu marinada 750 metrekarelik mağazalar yat sahiplerinin hizmetine sunulacak.

‘Kişi başına düşen yeşil alan miktarı 135 metrekare'

Büyükçekmece’de ilçesinde kişi başına düşen yeşil alan miktarının 135 metrekare olduğunu dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, bu rakamla Avrupa’nın üzerinde olduklarını kaydetti. Bölgeyi 1994 yılında villakent olarak tasarladıklarını, dikey mimariye izin vermediklerini söyleyen Akgün, Büyükçekmece bölgesini ilk keşfeden grubun Alarko olduğunu, bunu Emar, Mesa ve Nurol gibi firmaların takip ettiğini anlattı. İlçe sınırları içerisinde çok sayıda villa olduğunu belirterek, halihazırda devam eden projelerin bulunduğunu, 17 bin villanın bulunduğu ilçede 35 bin tane daha villa yapılacağını açıklayan Akgün, “Bölgede çok fazla yat limanı talebi geldi. Yat limanı bu yılın temmuz ayından başlayarak hizmet vermeye başlaaycak. Tüm projenin tamamlanması ise 2018'in Eylül- Ekim ayında olması planlanıyor” dedi.

Deniz üstünde 152 odalı otel yapılacak

Yunus Söylet, Kıyı İstanbul’da Türkiye’nin deniz üzerindeki ilk 5 yıldızlı otelini yapacaklarını belirterek, “Denizin hemen üzerinde yer alacak otel, yatay mimarinin en güzel örneklerinden biri olarak misafirlerine hizmet verecek. İki kat üzerine 55 adet 43 metrekarelik, 55 adet 80 metrekarelik ve 42 adet 130 metrekarelik olmak üzere toplamda 152 odaya sahip olacak” dedi.