Damen Tersanesinden yeni yüzer havuz

Damen Shiprepair Curaçao (DSCu), 2 Kasım'da büyük yüzer C iskelesini işletmeye aldı.

Damen Shiprepair Curaçao yüzer havuzu işletmeye aldı

Damen Shiprepair Curaçao (DSCu), 2 Kasım'da büyük yüzer C iskelesini işletmeye aldı. Son testler  gerçekleştirildikten sonra, C Dock eşitlenmiş deniz tabanına daldırıldı. DSCu Denizcilik departmanı, yerel KTK kılavuz kaptanları ve römorkörlerin yardımıyla, ilk ticari gemiyi, 63.400 tonluk yük taşıma kapasiteli bir yük gemisi takaryalara oturttu ve böylece C dokunu hizmete soktu.

DSCu’nun genel müdürü Lodewijk Franken, 230x45 metrelik Panamax sınıfı havuz hakkında yorum yaptı: “Bu, özel bir kilometre taşına işaret ediyor ve bununla gurur duyuyoruz. “Sahadaki altyapıyı görmek, yoğun bir gelişme dönemini izlemek ve C gemimizde ilk gemiye sahip olmak son derece faydalı.” Damen'in yatırım yaptığı iki yüzer rıhtımdan biri. Her iki liman da 30 Nisan 2018'de Karayip adasındaki Curaçao'ya ortak olarak geldi ve 2017'de Damen tarafından devralınmasından bu yana DSCu için daha geniş bir yatırım programının parçası.

Franken: “Adadaki pek çok kişi, ağır proje gemisi Xin Guang Hua'ın gemimizdeki iki yüzer rıhtım ile Sint Anna Körfezi'ne gelip 30 Nisan'da Kraliçe Juliana Köprüsü'nü geçtiği anı hatırlıyor. Bu nefes kesen bir an oldu. Tersane personeli, 2 Kasım'da ilk ticari havuzlamayı izlerken gönül rahatlığı yaşadı. Büyük dökme yük gemisini havuzlama işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. ”

Atlantik geçidinden bu yana C rıhtımına yerleştirilen daha küçük D rıhtımı, onarım rıhtıma yanaşmak üzere ekim ayının sonuna doğru başlatıldı. Şu anda pompa ve vanaların test edilebildiği elektrik gücü var. Kasım ayında da hizmete girmesi bekleniyor.