Dalış Turizmi İçin Batırılacak

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından, dalış turizminin geliştirilmesi için Muğla'nın Fethiye ilçesine hibe edilen 42 metrelik SG 121 adlı gemi ilçeye getirildi.

6 günlük yolculuğun ardından Samsun'dan Fethiye'ye getirilen geminin Nisan ayının ortalarında törenle batırılması hedefleniyor.
 
Fethiye'de dalış turizmini geliştirmek amacıyla başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Daha önce ödenek bulunamadığı için getirilemeyen Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın hibe gemisi SG 121, Fethiye'ye getirildi. Samsun'dan römorkör eşliğinde 6 günde getirilen gemi Fethiye'de dalış turizmi için hizmet verecek. Geminin nisan ayının ortalarında törenle Af Kule koyu yakınlarında batırılması planlanıyor.
 
Fethiye Su Altı Derneği Başkanı Mehtap Çelikok, Fethiye'de dalış turizmini geliştirmek için dalgıçların ilçede bir batık istediğini söyledi. İstekler doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını ve sona geldiklerini belirten Çelikok, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca hibe edilen hurda geminin Fethiye'ye getirildiğini açıkladı. Geminin ilçeye getirilebilmesi için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ve Kaymakamlık kanalıyla yardımlar aldıklarını ifade eden Çelikok, aynı zamanda dernek üyesi dalış okulları ve diğer kuruluşların da kendilerine bu konuda destek olduğunu bildirdi.
 
Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekiplerin batırılmak üzere Fethiye Körfezi'ne getirilen gemide incelemeler yaptığı öğrenildi.