Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çipraz'a: İade edin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'a kaçan darbeci 8 askerin iade edilmesi için Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı ile telefonda görüştü..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'a kaçan darbeci 8 askerin iade edilmesi için Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı ile telefonda görüştü.

FETÖ darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerin kullandığı Sikorsky tipi helikopteri almak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin Dedeağaç Havalimanı'na geldiği bildirildi. TSK personeli, işlemlerin ardından helikopteri Türkiye'ye getirmek üzere yola çıktı.
Bu sabah saatlerinde 3 binbaşı, 3 yüzbaşı ve 2 baş çavuşun bulunduğu 8 askerin kaçtıkları helikopter, Dedeağaç Havalimanı'na acil durum çağrısı yaparak inmişti.
Yunanistan'a siyasi sığınma talebinde bulunan ve gözaltına alınan askerlerin, yarın savcılığa sevk edileceği öğrenildi.

ERDOĞAN ÇİPRAS İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bu akşam telefonda görüştü.
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Çipras, Türkiye'de seçilmiş hükümetin yanında yer aldıklarını ifade ederek, Yunanistan'a kaçan 8 darbecinin iadesi için gerekenin yapılacağını belirtti. Demokrasilerde darbelere yer olamayacağına dikkati çeken Çipras, seçilmiş hükümete ve Türk halkının iradesine saygı duyduklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Çipras'a duygularından ve Türkiye'ye desteğinden dolayı teşekkürlerini ilettiği kaydedildi.Cihan CİHAN