Cefi Kamhi'ye dolandırıcılık davası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı işadamı Cefi Kamhi'ye dolandırıcılık davası açtı. Kamhi 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak

Cefi Kamhi’ye dolandırıcılık davası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı işadamı Cefi Kamhi’ye dolandırıcılık davası açtı. Kamhi 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak

Savcılığın hazırladığı iddianameye göre davayla sonuçlanan olay şöyle gelişti:

Palmili Grubu’nun sahibi Mübariz Gurbanoğlu Masimov, Bodrum Yalıkavak Turizm ve Yat Limanı Yatırımları ve Tic. Aş.’yi Cefi Kamhi’den 2011 yılının nisan ayında satın aldı.

Devrden bir ay sonra Bedirhan Esenlik, şirketin kendisine borcu olduğunu öne sürerek 1 milyon euroluk senedi icraya koydu. Bunun üzerine şirketin yeni sahipleri Kamhi’yi aradı. Kamhi senedin devredilen şirketle bir alakası olmadığını kendi şahsi borcu olduğunu söyledi.

Bir ay sonra

Senedin 2009’da düzenlenmiş olmasına rağmen kendilerinin şirketi devralmasından 1 ay sonra icraya konulmasından şüphelenen şirketin yeni sahipleri, Kamhi ve Esenlik’in birlikte hareket ettiğini düşünere suç duyurusunda bulundu. Soruşturma başlatan savcılık, Kamhi’nin ifadesine başvurdu. Kamhi senetteki imzanın kendisine ait olmadığını söyledi. Bunun üzerine yaptırılan bilirkişi incelemesinde senetteki imzanın Kamhi’ye ait olduğu tespit edildi. Savcılık, Kamhi ve Esenlik’in olay tarihindeki maillerini de inceledi. Maillerdeki incelemede senedi Kamhi ve Esenlik’in ortaklaşa hazırladığı ortaya çıktı. Savcılık Kamhi ve Esenlik’in senedi dolandırıcılık maksadıyla hazırladığı kanaatine ulaştı.

Tefecilik iddiası

Soruşturmayı 5 Nisan 2013’te tamamlayan savcılık, Bedirhan Esenlik hakkında ‘tefecilik yapmak’tan 5 yıla kadar hapis istedi. Savcı,senette imzaları bulunan işadamı Cefi Kamhi ve şirket yöneticisi Aydan Aygün için de, ‘resmi belgede sahtecilik ve şirket yöneticilerini dolandırmak’ suçlamasıyla 12’şer yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Yargılama önümüzdeki günlerde başlayacak.