"Bu projeyi büyük bir mutlulukla kabul ettik"

Ali Gürün: "Bu projeyi büyük bir mutlulukla kabul ettik"

SANMAR Tersanesi’nde gerçekleştirilen tören ile Kıbrıs Türk Kıyı Emniyetine ait ÖZGÜR römorkörü, SANMAR Tersanesi'nde yapılan yenileme ve modernizasyon çalışmalarının ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) uğurlandı.

Özgür römorkörünün KKTC'ye uğurlandığı Sanmar’ın Tersanesi’de düzenlenen törende konuşan Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili  Ali Gürün, bu projeyi hiç tereddütsüz, büyük bir mutlulukla kabul ettiklerinin altını çizerek; “Ocak ayında Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti’nin filosu hakkında daha fazla bilgi edinmek için Kıbrıs’a gittik. Ardından kapsamlı bir bir rapor hazırladık. Römorkörün çok ciddi biçimde bakım ve modernizasyon ihtiyacı vardı. Bu konuda zaten tecrübemiz bulunduğu için hiç zorlanmadık” dedi.



Pandemiye rağmen ihracata ve üretime devam ettik!

Gürün, Sanmar olarak pandemiye rağmen ihracata ve üretime devam ettiklerinin altını çizerek, şöyle devam etti: “Bugüne kadar inşa ettiğimiz 276 römorkörden 154’ünü 37 ayrı ülkeye ihraç ettik. Pandemi döneminde de hem ihracata hem iç pazara üretim yapmayı sürdürdük. Bu yıl çok yoğun geçti. 2020 sonunda 25 römorkör ihraç etmiş olacağız. İç pazar için de 8 römorkör ürettik. Ayrıca kendi filomuzu de 5 yeni römorkörle gençleştirdik” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dua edildi ve Özgür isimli römorköre uğurlama töreni yapıldı. Uğurlama töreninde renkli görüntüler oluştu.