BP, İngiltere'nin Üretimini İki Katına Çıkaracak Kuzey Denizi Petrol Projesine Başladı

Bloomber'in haberine göre BP, 2013'ten beri durdurulan üretimi geri vereceği beklenen ve on yılın sonunda şirketin üretim alanını iki katına çıkarmasına yardımcı olacak bir proje başlattı.

Bloomberg'in haberine göre BP, 2013'ten beri durdurulan üretimi geri vereceği beklenen ve on yılın sonunda şirketin üretim alanını iki katına çıkarmasına yardımcı olacak bir proje başlattı.

BP ve ortakları, yeni yüzer bir üretim ve tedarik gemisi inşa etmeyi ve yaşlanan Schiahallion ve Loyal alanlarını yeniden geliştirmeyi içeren Quad 204 projesi için 4,4 milyar pound (5,7 milyar $) bütçe ayırdı.

Londra merkezli şirket tarafından Pazartesi günü e-postayla gönderilen bir açıklamaya göre, Quad 204'den gelen üretim bu yıl günde 130.000 varile yükselecek.

Şirket, İngiltere'nin Kuzey Denizi üretimini 2020 yılına kadar günde 200.000 varil petrol eşdeğerine çıkarmayı planladığını söyledi.

Petrol bulma ve çıkartma konusunda dünyanın en pahalı alanlarından biri olan bölgeden gelen hacimler, eski kuyuların kötüleşmesi ve arama harcamalarının ham petrolün üç yıllık düşüşüyle ​​birlikte düşmesi nedeniyle geçtiğimiz on yılda daraldı. BP ortağı Royal Dutch Shell Plc, bu yılın başlarında Kuzey Denizi pozisyonlarının çoğunu sattığını söyledi.

Shell, bu satışlar arasında yüzde 55 hisseye sahip olduğu Schiahallion alanındaki ilgisini azaltmayı ve BP'nin yüzde 33 ve Siccar Noktası Enerjisini yüzde 12 oranında azaltmayı kabul etti. Anlaşma tamamlandıktan sonra, Shell elinde sadece yüzde 45 hisse tutacak.

Schiahallion ve Sadık petrol sahalarında üretim, alanların yeniden geliştirme, yeni kuyu, altyapının deniz yatağında değiştirilmesi ve yeni bir üretim gemisine ihtiyaç duyulması nedeniyle 2013'te durduruldu. Yeni gemi Glen Loyal'in yüzde 36'sı BP, %54'ü Shell'e Shell ve %10 u da Siccar Point'e ait.  Ortaklar bölgede 20 tane yeni kuyu açmayı düşünüyor.

Stoxx Europe 600 Oil & Gas endeksindeki artışa paralel olarak, BP hisseleri yüzde 0,8, Shell B hisseleri de Londra ticaretinde yüzde 0,7 gibi yüksek bir oranda arttı.

Quad 2014, BP'nin bu yıl başlatmayı planladığı yedi yeni projeden üçüncüsü. İcra Kurulu Başkanı Bob Dudley 17 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Şirketin, 2010 yılında petrol felaketine uğramış Meksika Körfezi petrol sızıntısının varlıklarının üçte birini satmaya başlamasından öncesi anlamına gelen toplam petrol ve doğalgaz üretimini günde yaklaşık 4 milyon varile tekrar ulaştıracak. 

Kaptan Haber Ajansı