Bodrum Kupası Yat Yarışları sona erdi

Yarışlara "Daima" adlı teknesiyle ilk kez katılan Kıbrıslı turizmci Erbil Arkın ve ekibi Bodrum Kupası'nı kaldıran ekip oldu.

Yat yarışları sona erdi 

Bodrum Kupası yarışında tekneler start zamanından önce çıkış yapınca çarpıştılar. 4 yelkenli hasar aldı.

Uluslararası Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışları, şölen gibi ödül töreniyle sona erdi. Yarışlara "Daima" adlı teknesiyle ilk kez katılan Kıbrıslı turizmci Erbil Arkın ve ekibi Bodrum Kupası'nı kaldıran ekip oldu.

Yarışların start zamanında 2 tekne yarışa başlarken çarpıştı. Sonrasında bu tekneler ve yakınındaki 2 tekne hasar gördü.

Bodrum Belediyesi ve Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından düzenlenen 21. Uluslararası Bodrum Kupası, Halikarnas Disko'da düzenlenen ödül töreniyle son buldu. 4 gün boyunca 70'i ahşap, 96 yatta mücadele eden yaklaşık bin yelkenci ödül törenine katıldı. Ahşap Yelkenli Yat Yarışlarında, "Beyaz Bayrak" kategorisinde yarışan "Swan Song" teknesi, "Yeşil Bayrak" kategorisinde "Vals" teknesi, "Kahverengi Bayrak" kategorisinde "Dolfinn" teknesi, "Sarı Bayrak" ve "Trandil Yatlar" kategorisinde "Montenegro" teknesi, "Siyah Bayrak" kategorisinde "Elele II" teknesi, "Mavi Bayrak" kategorisinde "Büyük Murat" teknesi, "Kırmızı Bayrak" kategorisinde "Kuğu I" teknesi ve "Pembe Bayrak" kategorisinde "Kaya Güneri III" teknesi birinciliği elde etti. "Gri Bayrak" kategorisinde yarışan "Daima" teknesi hem kategorisinde, hem de üç gün yapılan yarış etaplarında birinci gelerek Bodrum Kupasını almaya hak kazandı. Bodrum Kupası geleneği olan "Regatta Bayrağı"nı 1 yıl boyunca saklamak üzere Kıbrıslı İşadamı Erbil Arkın ve ekibi tekneye götürdü. Yarışların birincisi Daima teknesine 1 kasa Bodrum mandalina gazozu verildi. Ödülleri Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, organizasyon komitesi başkanı Erman Aras, Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu verdi. 21. Uluslararası Bodrum Yelkenli Ahşap Yat Yarışları en küçük yarışmacısı Serenad teknesinde yarışan ve 4 gün sonra 1 yaşına girecek olan, Ayşe ve Serkan Dalgacı çiftinin kızları Yosun Dalgacı oldu. Yosun bebek plaketini annesiyle birlikte aldı. Standart Yelken Donanımlı Ahşap Yatlar kategorisinde "Sıla" teknesine Halikarnas Balıkçısı Kupası verildi. Yat yarışlarına hiç ara vermeden katılan Büyük Yunus (21 yıldır) teknesine 21. yıl plaketi, Danimarka yapımı 119 yaşındaki "Rhea" teknesine ise en yaşlı tekne ödülü aldı.

Ödüllerin alınmasından sonra gecenin bitiminde tüm yelkenciler ve ödül verenler birlikte şampanya patlatıp kupa sevincini paylaştı.