BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine IMO'dan destek

IMO Teknik İşbirliği Komitesi (Technical Co-operation Committee) 10-12 Ekim 2016 tarihlerinde 66. Toplantısını gerçekleştirdi.

BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine IMO'dan destek

IMO Teknik İşbirliği Komitesi (Technical Co-operation Committee) 10-12 Ekim 2016 tarihlerinde 66. Toplantısını gerçekleştirdi. IMO'nun yürüttüğü entegre teknik işbirliği programının BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin uygulanmasına hangi açılardan destek sağlayabileceği toplantının ana konusuydu. Bu hedefler arasında özellikle Hedef 5 (cinsiyet eşitliği), Hedef 13 (iklim değişikliğiyle mücadele) ve Hedef 14 (okyanus, deniz ve çevre kaynaklarının kullanımı) IMO tarafını özellikle ilgilendirmektedir.

Teknik İşbirliği Komitesi bunun yanı sıra 2015 yılı boyunca yapılan teknik işbirliği faaliyetlerini de gözden geçirdi. Sayısı 235'i bulan bu faaliyetler arasında danışma ve ihtiyaçları saptama görevleri ile model yasaların geliştirilmesine yönelik verilen ulusal ve bölgesel eğitimler, eğitim içeriklerinin gözden geçirilip güncellenmesi ve denizcilik yönetimlerinin başkanları arasında düzenlenen toplantılar yer almıştır.

(KAYNAK: DTO)