Beşiktaş Tersanesi'nde Üretilen İki Römorkör Kanada'ya Teslim Edildi

İki özel imalat römorkör Montreal'de Saint Lawrence Nehri üzerindeki yeni Champlain Köprüsü inşası esnasında kullanılmak üzere Kanadalı firma SNC Lavalin'e teslim edildi.

Beşiktaş Tersanesi'nde Üretilen İki Römorkör Kanada'ya Teslim Edildi

İki özel imalat römorkör  Montreal'de Saint Lawrence Nehri üzerindeki yeni Champlain Köprüsü inşası esnasında kullanılmak üzere Kanadalı firma SNC Lavalin'e teslim edildi.

13 metre uzunluğunda ve 15 metre uzunluğunda olan gemiler, Beşiktaş Tersanesinin iş tekneleri (workboats) bölümü tarafından Türkiye'de Transport Canada ve Bureau Veritas'ın (4BV.F) düzenlemelerine uygun olarak inşa edildi.

15 metrelik Turbulent , herbiri 1,900 devir dakikada 750 beygir gücü üreten Volvo Penta D16 ana makineleri ile 17 tonluk bir çekme gücüne sahip. 13 metrelik Intense ise herbiri 1,900 devir dakikada 550 beygir gücü üreten Volvo Penta D13 ana makineleri ile 13 tonluk bir çekme gücüne sahip.

Her iki gemi de iki uskurlu sabit kanatlı nozullu pervane ve  yüzde yüz yük testlerinde soğutma suyu sıcaklıklarında artışi engelleyen Fernstrum yüksek performanslı omurga soğutucuları ile donatılmıştır. (Kaptan Haber Ajansı-özel)