Batı Afrika Açıklarında FPSO'da Sızıntı: 2 kişi hayatını kaybetti!

BW Offshore, şirketin Batı Afrika kıyılarındaki bir FPSO'da (Yüzer depolama gemisi) meydana gelen gaz sızıntısında iki kişinin öldüğünü bildirdi.

Petrol ve gaz endüstrisi için yüzer üretim ve depolama hizmetleri sağlayan BW Offshore, şirketin Batı Afrika kıyılarındaki bir FPSO'da (Yüzer depolama gemisi) meydana gelen gaz sızıntısında iki kişinin öldüğünü bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, olay gün ortasında Espoir Ivoirien isimli FPSO'da operasyon yürütüldüğü esnada meydana geldi. İki kişinin hidrokarbon sızıntısı yaşanan tankın içinde çalıştığı belirtildi. Olay sonucunda iki kişinin hayatını kaybettiği doğrulandı.

BW Offshore'un CEO'su Marco Beenen, "Kaybettiğimiz insanların aileleri için trajik bir gün ve bu gün kalbimiz onlarla." ifadelerini kullandı.

1975 yılında inşa edilen 155.000 dwt'lik geminin 2001 yılında 1.100 Mbbl kapasiteli bir FPSO olarak kullanılmak üzere dönüştürüldüğü biliniyor. FPSO, CNR International için BW Offshore tarafından işletilmekte.

Fildişi Sahili açıklarındaki Espoir sahasında 2022 yılına kadar devam eden mevcut kira sözleşmesiyle faaliyet gösteriyor. Şirket, kazada hayatını kaybeden iki kişinin ailelerinin bilgilendirildiğini açıkladı.

FPSO'da üretim durduruldu ve sızıntı tankın içinde tutuldu. Her iki şirket de yerel makamlrla işbirliği yapıyor.

BW Offshore, dünya çapında faaliyet gösteren 15 FPSO'dan oluşan bir filoya sahip. Şirketin son 35 yılda 40 FPSO ve FSO projesi yürüttüğü bilinmekte.



KAYNAK: DENİZHABER.COM ÖZEL HABER