Balıkçılar Balık Sezonunu Kapattı!

Geçtiğimiz yılın eylül ayında kalkan avlanma yasağı sonrasında birçok balıkçı mavi sulara açılarak ağ atmaya başlamıştı.

Uzmanlar tarafından haftada en az bir defa da olsa sofralarımızda bulundurmamız söylenen balık, Omega3 ihtiyacımızı karşılayarak sağlık açısından oldukça güç veren besin. Özellikle hamsi, vatandaşlar tarafından en çok tüketilen balık çeşidi arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yılın eylül ayında kalkan avlanma yasağı sonrasında birçok balıkçı mavi sulara açılarak ağ atmaya başlamıştı. Fakat alınan bilgilere göre son dönemde balıkçıların ağlarına yakalanan hamsi oranı yok denecek kadar azaldı.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklama sonucunda Karadeniz’de balıkçılık faaliyetlerinin azaldığını ve kıyı balıkçılığı dışında bir eylemin olmadığını belirtti.

Açıklamasında diğer sezonlara oranla hamsinin tamamen bittiğini açıklayan Mustafa Karakaş, diğer balık türlerinin az da olsa yakalanabildiğini söyledi. Sezon sonuna yaklaşıldığı dönemde balıkçıların hamsi ağlarını çekerek onarıma aldığını ve yeni sezon için hazırladığını belirtti.

Balık tezgahlarında satışa sunulan balıkların buzhane balığı olduğunun da altını çizen Başkan Karakaş, buzhane balıklarının fiyatının 20 liradan satışa sunulduğunu açıkladı. Ekim ayına kadar buzhane hamsilerinin 15 liradan alıcı bulacağını söyleyen Karakaş, taze hamsilerin ise 20 ya da 23 lira arasında tezgahlarda satılacağını söyledi.

Halka satış için tezgahlarda sunulan balık miktarının azaldığına sürekli vurgu yapan Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, bundan dolayı fiyatların yüksek olduğunu açıkladı. Tezgahlarda az miktarda mezgit, barbun olduğunu söyleyen Karakaş, bu balıkların fiyatlarının 30 lira civarında olduğunu belirtti. Son zamanlarda kefal türünün biraz daha fazla olduğuna vurgu yaparak dışarıdan istavrit geldiğini sözlerine ekledi.