Bakan Arslan'ın Ardahan temasları

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bölgedeki ikinci ziyaretini dün Ardahan'a gerçekleştirdi..

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bölgedeki ikinci ziyaretini dün Ardahan’a gerçekleştirdi.

Bakan Arslan, Ardahan’ın Çıldır ilçesindeki Aktaş Sınır Kapısı yolunun temel atma törenine katıldı. Saat 10.30 sıralarında özel uçakla Kars Harakani Havalimanı’na gelen Bakan Ahmet Arslan’ı Kars ve Ardahan’dan yetkililer, partililer ve vatandaşlar karşıladı. Buradan Ardahan’a hareket eden Bakan Arslan’a yaklaşık 100 araçlık konvoy eşlik etti. Gidiş güzergahı üzerinde Kars’ın Susuz ilçesinde de yolu kesilerek sevinç gösterileriyle karşılanan Bakan Arslan, kendisi için kesilmek istenen kurbanı jandarmaya hediye ederek yola devam etti.

Ardahan’da ilk ziyaretini Ardahan Valiliği’ne gerçekleştiren Bakan Arslan, burada Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Ardından Ardahan Belediyesi önünde Ardahan halkıyla bir araya gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, burada da Ardahanlılar tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Burada bir konuşma yapan Bakan Arslan, "Bizler sizlerin içerisinde büyüyen insanlarız. Dolayısıyla burada olması gerekenler, istenenler ve yapılması gereken hizmetlere hakimiz. Allah’ın izniyle bundan böyle Kars Ardahan ve Iğdır’ın ülkemizin diğer illeri seviyesine taşıyarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesine taşıyacağız" dedi. Bakan Arslan burada Ardahan - Artvin’i birbirine bağlayacak Sahara Tüneli ile Ardahan – Gürcistan Karayolu üzerinde yapılacak olan Ilgar Dağı Tüneli'ndeki çalışmalara başlanacağı müjdesini verdi.

ÇILDIR - AKTAŞ KARAYOLUNUN TEMELİNİ ATTI

Ardahan’a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Çıldır - Aktaş Karayolu ve Mozeret Tüneli’nin temel atma töreni gerçekleştiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bölgenin yeni projelerle birlikte ülkeler arasındaki geçiş ağında yer alacağı öneme dikkat çekti.

Törende konuşan Bakan Ahmet Arslan, “Sınır kapısını bölünmüş yollarla yaparsanız, dağları delerseniz, bu köprü olmanın hakkını verirsiniz. Çıldır’dan Kars’a, Ardahan'a, Karadeniz’e, Ortadoğu’ya uzanan ulaştırma koridorları yapacağız. Bu coğrafya bu konumdan faydalansın ve ülkenin her yerine hizmet etsin istiyoruz. Ticareti bölge üzerinden ne kadar hareketli hale getirip lojistiği yaygınlaştırırsanız, bu aynı zamanda komşularınızla siyasi ve beşeri ilişkileri geliştirmek ve ticareti canlandırmak demektir. Bu coğrafya bin yıldır birliğin, beraberliğin ne olduğunu ispatlamış. Bu coğrafya, ülkeyi karıştırmak isteyenlere ‘kardeşliğimizi görün, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışmayın, boşa çıkar’ diyor. Ülkenin büyümesini istemeyenler, Recep Tayip Erdoğan’ın mazlumun ve mağdurun umudu olmasını istemeyenler, Türkiye’nin dünyanın ilk on ekonomisi arasına girmesini istemeyenler, iç ve dış düşmanlar, maşalar kullanıyorlar” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay’ın okuduğu dua sonrasında Arslan, Çıldır - Aktaş Yolu ve Mozeret Tüneli’nin temel atma törenini tüm protokol katılımcıları birlikte butona basarak gerçekleştirdi.Cihan CİHAN