Azimut Benetti'nin Boat Show'da tanıttığı Magellano 66 serisi büyük ilgi gördü

Dünyanın en büyük ve en prestijli yat ve mega yat üreticisi Azimut Benetti, 11-19 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Avrasya Boat Show 2017'ye katılarak Türkiye pazarına daha fazla yatırım yapacağını açıkladı.

Dünyanın lider yat üreticisi Azimut Benetti’nin Avrasya Boat Show’da tanıttığı Magellano 66 serisi büyük ilgi gördü.

Dünyanın en büyük ve en prestijli yat ve mega yat üreticisi Azimut Benetti, 11-19 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Avrasya Boat Show 2017'ye katılarak Türkiye pazarına daha fazla yatırım yapacağını açıkladı.

Türkiye’de yüzde 35’lik bir pazar payı ile sektör lideri olan Azimut Benetti’nin yat koleksiyonunu İstanbul merkezli yat satış firması Karina Yatçılık, Türkiye'de temsil etmeye başladı.

Avrasya Boat Show 2017'de, Azimut Yachts, uzun mesafeli deniz yolculukları ve denizde seyir seven yat tutkunları için ideal olan hızlı yarı deplasmanlı yatlardan oluşan Magellano 66 serisini sergiledi. 20 metrelik bir gövdede bir mega yatın teknik özelliklerini içeren Magellano 66, hem seyir halindeyken hem de daha yüksek hızda verimli olacak şekilde tasarlanmış uzun yolculuk menzil ve çift modlu gövde gibi birçok yenilik sunuyor. Teknik ve tasarım mükemmelliği ile Magellano 66, Show'daki ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi gördü.

Magellano dışında Atlantis, S, Azimut Grande ve Flybridge serilerinin de temsilciliğini üstlenen Karina Yatçılık, Azimut'la birlikte en yeni tekneleri Türkiye’de tanıtmaya devam edecek.

Azimut Benetti Başkan Yardımcısı Giovanna Vitelli, Türkiye pazarına güvendiklerini söyledi

Azimut Benetti Başkan Yardımcısı Giovanna Vitelli, Türkiye pazarına güvendikleri, Türkiye’de kalmaya devam edeceklerini ileterek, “Azimut Benetti olarak Türkiye’yi markamız ve yatlarımızın son derece beğenildiği karlı bir pazar olarak görüyoruz. Türkiye stratejik ve potansiyel bir Pazar. Azimut Benetti olarak Türkiye’de devam edip, yatırımlar yapıp, pazardaki lider pozisyonumuzu güçlendirmeye devam etmeyi istiyoruz.

Türkiye, Azimut'un Avrupa cirosunun %20’sini, Avrupa ise toplamda Azimut Yatlar’ın %37’sini temsil etmektedir. Bu nedenle, Türkiye, ileride daha fazla yatırım yapmak için çok fazla ilgi duyduğumuz ve taahhüt ettiğimiz önemli bir pazardır.” dedi.

Umut verici ve güvenilir bir ortak olarak gördükleri Karina Yatçılık firması ile işbirliğine başlamaktan çok memnun olduklarını ifade eden Vitelli, “Karina’nın bir ortak olarak bizimle birlikteliğinden çok mutluyuz. İzleme sürecinde bize katılmak isteyen 14’den fazla taraf vardı.

Azimut Türkiye’de güçlü bir marka. Mali istikrarı, iyi bir yönetim ekibi ve Karina’ya pazarda güvenilirlik kazandıran derin deneyimlerden dolayı Karina’yı seçtik. Ancak en önemlisi, iş dünyasındaki vizyon ve gelecekteki potansiyeller açısından bizimle olan uyumudur.” diye konuştu.

Karina Yatçılık Genel Müdürü Murat Soydaş, Azimut Benetti ile anlaşmalarının ardından, Karina Türkiye olarak Azimut Benetti’nin satış ve satış sonrası hizmetlerini sunmaya devam edeceklerini ileterek “2017 Yılında yeni partneri olduğumuz Azimut Yachts ile sektörde hızlı bir açılım göstermek ve Türk tekne severlerin çok beğendiği bu büyük dünya markasını, sektörün ilk tekne temsilcilik firmalarından olan Karina Yatçılık olarak daha da iyi noktalara getirmek istiyoruz. Bu sezonu önümüzdeki uzun yılların bir başlangıcı olarak görüyoruz.” diye bilgi verdi.

Azimut Benetti. 2015/16 Üretim Değeri için 710 milyon Euro’luk yılda ortalama 300 yat satıyor. Azimut Benetti, 17. Global Sipariş kategorisinde 24mt üzeri yatlarda 1. konumda bulunuyor.

Azimut bugün yat yapım sektöründe kompozit mimaride çığır açmaya devam ediyor.

Günümüzde seri üretim yatlarda yaygın olarak kullanılan karbon fiber daha fazla alan yaratırken yatın dinamik dengesini korumak için üst yapıların tamamında uygulanıyor.

Ulaşılan bu yeni noktada giderek daha fazla model analizi devreye alınıyor. Uzay ve havacılık segmentindeki ve otomobil yarışçılığındaki testler gibi bu analizlerde de sanal bir model kullanılarak vibrasyonların yapısal olarak yayılmasının önemli ölçüde azaltılması ve önlenmesi, güvertede algılanan ses düzeyinin daha da düşürülmesi amaçlanıyor. 35M modelinin geliştirilmesinde bu analizler şimdiden çok faydalı olmuş bulunuyor.

AR-Ge programları için yapılan önemli ve özel işbirliklerinden en yenisi, Benetti ile Rolls Royce arasında Azipull Carbon 65 (AZP C65) yenilikçi karbon fiber itiş sisteminin tasarlanması ve geliştirilmesi amacıyla imzalanan bir anlaşma oldu.

Karbon fiber malzeme kullanımıyla yüksek itiş verimliliği, mükemmel manevra kabiliyeti ve kolay bakım olumsuz etkilenmeden ağırlık önemli ölçüde azaltılıyor; ayrıca özel aktarım sistemi seyir hızında ses düzeyini ciddi oranda düşürüyor.

Ar-Ge, özellikle de çevresel koruma sonuçları açısından Azimut|Benetti Group’un en başarılı olduğu alanlardan biri. Bu konuda tartışmasız çığır açan grup, 2000 yılında hibrit itiş sistemleriyle donatılmış yatlar inşa etmeye başladı.

Öte yandan, çevresel mirasın korunması amacıyla atmosferik emisyonların azaltılması için tasarlanmış ve uygunluğu ISO 14.001 ile belgelenmiş üretim yönetimi sistemleri 2007 yılından beri benimseniyor. Bunun yanı sıra ISO 9.001 (kalite) ve BS OHSAS 18.0001 (işçi sağlığı ve güvenliği) belgelendirmelerine de sahip olan Azimut|Benetti Group, faaliyet alanında mükemmelliği temsil ediyor.

Azimut|Benetti

Dünyanın en büyük ve en prestijli yat ve mega yat üreticisi olan Azimut | Benetti bugün 68 ülkede 138 satış ve servis ofisiyle faaliyetlerini sürdürüyor. Grup, farklı pazar segmentlerine hitap eden iki başarılı markayı, Azimut Yachts ve Benetti’yi çatısı altında bulunduruyor.

Grubun diğer şirketlerinden Yachtique, tekne sahiplerine özel hizmetler veriyor. Her ikisi de kendi alanında lider olan diğer şirketlerden Fraser Yachts yat brokerliği ve satışı yapıyor, Lusben ise donanım hizmetleri sunuyor.