Avrupa'nın ilk deniz altı müzesi İspanya Lanzarote Adası'nda açıldı

Okyanus insanının kültürlerini hedefleyen Avrupa'nın ilk deniz altı müzesi 'Müze Atlantik' İspanya'nan Lanzarote Adası'nda ziyaretçilerini bekliyor.

Avrupa’da iki yıldan beri çalışmaları süren ve bu sene tamamlanan ilk deniz altı müzesi “Müze Atlantik” İspanya’nan Lanzarote Adası’nda ziyaretçilerini bekliyor. Britanyalı sanatçı Decaires Taylor tarafından oluşturulan deniz altı müzesi 35 farklı insan figüründen oluşturuldu.

Okyanus insanının kültürlerini ve yaşamlarını ön plana çıkarmak ve anlamak için düzenlenen müze deniz altının 12 – 15 metre arasında yapıldı. 2016 nisan ayında açıklanan ve bu yıl tamamlanan müzeye girişte ziyaretçiler için ücreti 46 euro olarak belirlendi. Decaires Taylor, “Müze insanlara okyanusu ve onun yaşamın içinde olduğunu anlatmaya çalıştığım bir proje oldu” dedi.

Lanzarote adası İspanya’nın Kanarya Adalar takımı içinde yer alan ve Afrika kıtasına en yakın kısmında yer alan adadır. İklimi tropikal iklim olan ada doğal ve bakir sahilleri ile tanınıyor. Ada da botanik bahçe ve hayvanat bahçesi ve Flamingoların geçiş düzergahı olan sahili bulunuyor.