Aston Martin AM37S dalgalara meydan okuyor

En güçlü seçenekte 1.000 beygir üzerinde güç sunulmakta.

Quintessence Yachts, 2015 yılında AM37 isimli teknesini tanıttıktan iki yıl sonra seri üretim halini suya indirdi. Monako'da tanıtılan tekne iki değişik renkte sergilenirken deri döşemeler ve tik ağacından yapılmış güverte zemini şık görünüyor.

Quintessence Yachts AM37'yi müşterilerin isteklerine göre birçok farklı şekilde sunabiliyor. En üstte yer alan modelin ismi AM37S ve güvertenin altında bir çift Mercury yarış motoru barındırıyor. Herbiri 528 beygir güç üretebilen ünitelerin ardından orta seviye teknede yine Mercury'nin 436 beygir güç üretebilen bir çift motoru kullanılmış. En düşük seçenekteyse 375 beygir güç üretebilen bir çift Mercury dizel motor bulunuyor.

37 feet (11.3 metre) boyunda olan Aston Martin imzalı yat, Studio F. A. Porsche imzalı Dynamiq GTT 115 gibi içerisinde uzun süre yaşayabileceğiniz bir tekne değil. Bunun yerine Quintessence'ın tahminleri, müşterilerin güneşli günlerde denize açılıp gün sonunda karaya dönecekleri şeklinde.

Kullanılmazken AM37'nin en ilginç özelliklerinden birisini deneme fırsatınız oluyor. Mobil uygulamayla kumanda edilen ve kabini hem dış etkenler hem de meraklı gözlerden gizlemeye yarayan karbon fiber kapaklar bu durumda kapatılabiliyor.

Bir kere açıldığında iç mekanın bir otomobilden farksız olduğu söylenebilir. Navigasyon ve bilgi-eğlence ekranı 15 inç büyüklüğünde dijital ekrandan görülebilirken karbon fiber, metal ve derinin muhteşem uyumu göz kamaştırıcı. Karbon fiber kapaklar, yüzme platformu ve çapa gibi parçalar da buradan elektrikli olarak kumanda edilebiliyor.

Güvertenin altında rahatlamak için küçük bir kabin bulunuyor. Bu bölümde ikiz yatağa dönüşebilen bir masa, duşlu tuvalet, küçük bir mutfak ve yine küçük bir buz dolabı bulunuyor. Aşağıda yer alan 48 inç büyüklüğünde televizyon da navigasyon verilerini gösterebiliyor.

Quintessence Yachts'ın merkezi Hollanda'da ama AM37, Aston Martin modelleri gibi İngiltere'de üretiliyor. Üçüncü AM37'nin üretimi de burada devam ediyor. (tr.motor1.com)