Arkas Sailing Team 3.Türkiye Yat Şampiyonası'nda Birinci Oldu

28 Temmuz günü Bodrum Kalesi açıklarında start alan tekneler ilk gün şamandıra etabında kuvvetli rüzgar nedeniyle zaman zaman zorlu anlar yaşadılar.

İzleyicilere de heyecanlı bir seyir keyfi sunan yarışta kimi zaman tekneler çok yakın mesafelerle seyretmek zorunda kaldılar.

Muğla Bodrum ilçesinde gerçekleşen yarışlarda katılımcılar iki gün boyunca dört sınıfta mücadele verdi ve son gün yarışlarının ardından Milta Marina'da ödül töreni ile kupalarını aldılar. Arkas Sailing Team, Arkas Flying Box teknesi ile hem kendi klasmanı olan IRC-1 sınıfında hem de genel klasmanda tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyonluğu aldı. Türkiye'nin en prestijli yarışlarından olan Türkiye Yat Şampiyonası'nda son günden bir gün önce birinciliğini garantileyen Arkas Sailing Team, tümü meslek olarak yelkencilik yapan profesyonel sporculardan oluşuyor. Tolga Yağlı, Serhat Altay, Fikret Oral, Serkan Yapan, Altuğ Şenermen, Tayfun Erey, Onur Tok, Tuğrul Elbirler, Erman Eroğlu, Onur Pekçetin ve Deniz Ersoy ile yarışan takım pazar gecesi düzenlenen ödül töreninde kupayı Türkiye Yelken Federasyon Başkanı Özlem Akdurak'tan aldı. Arkas Sailing Team ekibinden Tolga Yağlı"İki sene önce 15 saniye ile kaçırdığımız ve geçen sene direğimiz kırık olduğu için katılamadığımız Türkiye Yat Şampiyonası'nda bu sene hedefimiz birincilikti. Başardığımız için mutluyuz. Yarışın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.