Arkas Bayk Cup Mücadelesine Son 2 Gün

27-31 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Arkas Bayk Cup, bu yıl 10.yılını doldurmasının heyecanını yaşıyor.

Son yıllarda Arkas Holding ve Milta Bodrum Marina sponsorluğunda gerçekleşen Arkas Bayk Cup; katılımcılarına uzun soluklu rotaları ve her gece düzenleyeceği partileriyle unutulmaz anılar yaşatmayı hedefliyor.

Denizcilik sektöründe farklı alanlarda hizmet veren iki öncü firmanın güçlerini ve deniz tutkularını bir araya getirerek organize ettiği Arkas Bayk Cup sahip olduğu destekle yılın en görkemli ve başarılı yarışları arasında yer almaktadır. Uluslararası taşımacılık ve denizcilik sektörünün öncü kuruluşlarından Arkas Holding içinde “deniz”i barındıran tüm alanlara katkı sağlamaktan mutluluk duyuyor. Geçen yıl da sponsor olduğu yarışın şampiyonu olan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arkas ve ekibinin By Farr Lemon isimli teknesi, bu önemli yarışın iddialı teknelerinden biri olmayı sürdürüyor. Marinacılık sektörünün lideri konumundaki Milta Bodrum Marina da denize ve denizciğe gösterdiği destek ve başarılarıyla  tanınıyor.
 
Ege kıyılarını “dostluk” etabıyla bir araya getiren Arkas Bayk Cup’ın, bu yılda yoğun ilgi görmesi bekleniyor. Bodrum’un uzun rüzgârlı yaz günlerinde; 500’ü aşkın yarışçının, 4 gün sürecek coğrafi rotalarla dolu yarış programı katılımcıların beklentilerini tatmin edecek düzeyde hazırlandı.

27 Temmuz Çarşamba günü Milta Bodrum Marina Osmanlı Tersanesinde yapılacak Açılış Kokteylinin ardından; 28 Temmuz’da start alacak yarışın birinci gününde sporcular “dostluk” etabı olarak bilinen 21 millik Kos Rotasında yarışmaya başlayacaklar. Katılımcıların Kos adası önünde hazırlanan şamandırada finish alacağı birinci günün sonunda Kos Adasına girmek isteyenlerin Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübüyle temasa geçerek gerekli evrak başvurular hakkında bilgi alması gerekiyor.

29 Temmuz’da yaklaşık 30 millik coğrafi rotada mücadele edecek ekipleri, aynı akşam Mandalin Sound’da organize edilen partide tadına doyulmaz bir müzik ve manzara bekliyor. 30 Temmuz’da sporcuları bekleyen şamandıra etabının ardından Porta Restaurant’ta düzenlenecek pizza&şarap gecesi yorgunluğun atılıp bir sonraki mücadeleye hazırlanmaları için organize edildi.

Kapanış gecelerinin görkemiyle tanınan Arkas Bayk Cup, bu yılda namına yakışır bir kapanış ve ödül töreni planladı. Milta Bodrum Marina Lift alanında organize edilen ödül töreninin öncesinde ekipler gece kaldıracakları kupaları hak etmek için son kez deniz üzerine çıkacaklar. Yarışın son gününde ekipleri bekleyen şamandıra yarışı ekiplerin birbiriyle kıyasıya mücadelesine tanıklık yapacağa benziyor.

4 gün süren mücadeleye katılacak ekipler 4 IRC sınıfı ve 1 Beyaz Yelken sınıfında mücadele edecekler. İki inshore, iki tane off shore rota yapılması planlanan Arkas Bayk Cup’a katılmak isteyen katılımcılar Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü veya Milta Bodrum Marina Halkla ilişkiler ile temasa geçerek detaylı tüm bilgilere ulaşabilirler. Tüm yarışçılara birbirinden çekişmeli geçecek rotalarda şans diliyoruz, rüzgârınız bol olsun…