Akdeniz'deki Rus donanmasına iki yeni denizaltı katılıyor

Rusya Karadeniz Filosu Sözcüsü Vyaçeslav Truhaçev, 'Kolpino' ve 'Velikiy Novgorod' isimli iki yeni denizaltının Akdeniz'e ulaştığını ve yakında bölgedeki Rus donanma grubuna katılacağını açıkladı.

 

Truhaçev, gazetecilere yaptığı açıklamada "Karadeniz Filosu’na ait Kolpino ve Velikiy Novgorod isimli iki dizel-elektrikli denizaltı, Akdeniz sularına girdi. Baltık Filosu’na ait SB-921 adlı askeri kurtarma römorkörünün eşlik ettiği iki denizaltının Rusya Deniz Kuvvetleri’nin Akdeniz’deki daimi donanma grubuna katılması planlanıyor" ifadelerini kullandı.

Kolpino ve Velikiy Novgorod isimli denizaltıların, Rusya Karadeniz Filosu için inşa edilen '636.3 Varşavyanka' projesinin beşinci ve altıncı ürünü olduğu biliniyor.

'636.3 Varşavyanka' denizaltı projesi, üçüncü nesil denizaltı grubuna giriyor. 20 not hız, 300 metre dalış derinliği ve 52 kişilik mürettebata sahip olan denizaltı grubu, 533 milimetre kalibreli torpido silah, mayın ve 'kalibre' darbeli füze sistemini içinde barındırıyor. Denizaltılar, diğer denizaltıların edebileceği mesafenin 3-4 katı hızlı hedef tespiti yapabiliyor. (Sputnik)