ABD, Kuzey Kore'deki savaş kalıntılarını alıyor

ABD Hava Kuvvetlerine bağlı bir uçağın, Kuzey Kore'den askeri kalıntıları aldığı açıklandı.ABD'nin Kuzey Kore ile arasında yaptığı savaş kalıntıları iadesi anlaşması...

ABD Hava Kuvvetlerine bağlı bir uçağın, Kuzey Kore'den askeri kalıntıları aldığı açıklandı.
ABD'nin Kuzey Kore ile arasında yaptığı savaş kalıntıları iadesi anlaşması gereği ABD uçakları Kuzey Kore ile ABD arasında gidip gelmeye devam ediyor. ABD Hava Kuvvetlerine bağlı bir uçağın, Kuzey Kore'den askeri kalıntıları alarak Güney Kore'deki Osan Hava Üssüne indiği açıklandı.
Beyaz Saray ve Güney Kore hükümet yetkilileri Seul'un güneyindeki bir kentteki kalıntıların iadesi için hazırlıkların günler öncesinden yapıldığını ifade etti. Kalıntıların insana, Amerikan veya müttefiklerine ait olup olmadığını belirlemek için uzun adli çalışmalar başlatılacağı bildirildi.
ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında düzenlenen zirvede 1950-53 yıllarında Kore Savaşında ölen Amerikan askerlerinin cenazelerinin ABD'ye gönderilmesi konusunda anlaşmaya varılmıştı. ABD'li yetkililer, Kuzey Kore'nin verilen taahhüdü yerine getirdiğini belirtmişti.
Kore Savaşı'ndan yaklaşık 7 bin 700 ABD askerinin kayıp olduğu ve 5 bin 300 kalıntının halen Kuzey Kore'de olduğu biliniyor. Kore Savaşı'nda 36 bin Amerikan askeri ölmüştü.