3 bin 300 özel mahkum için gemi hapisane

Alışılmışın oldukça dışında bir içeriğe sahip gemiden hapishanede binlerce hücre yer alacak. Türünün tek örneği olacak olan devasa bir gemi üzerine yapılacak olan hapishane Orta Amerika ülkesi Panama'nın başkenti Panama City civarındaki uluslararası sularda yüzecek. Dünyanın en zengin ve güçlü vergi kaçakçıları için tasarlanan gemi hapishane için Game of Thrones dizisindeki hapishanelerden ilham alındı.

Devasa büyüklükte bir kargo gemisi üzerine inşa edilecek olan binlerce hücre… 

Sadece dünya çapında oldukça yüksek miktarlarda sahtekarlık ya da vergi kaçakçılığı gibi suçlardan ceza alan mahkumların olacağı hapishane, hayata geçtiği takidrde türünün tek örneği olacak.

Tam olarak 3.300 mahkum burada cezasını çekecek. Hapishanenin bir tarafı erkeklerin, diğer tarafı  ise kadınların olacağı şekilde ikiye bölünecek. 

350 metre uzunluğunda, 100 metre yüksekliğindeki gemi hapishanede hücreler 9 metrekare alana sahip olacak. 

Üç bölümden oluşacak hapishanede en önde hücreler, ortada yöneticinin ofisi ve düzensiz alan, arka tarafta ise gardiyanlara ait 36 metre karelik iki katlı apartman daireleri yer alacak.  Düzensiz alan denilen yerde mahkumlar için jimnastik salon, çalışma ve dinlenme alanları bulunacak.

Gemiyi Fransa’daki Ecole d’Architecture de Paris-Belleville isimli bir mimarlık fakültesinin mimarları tasarladı.