100'den Fazla Gemi İçin Tamir ve Bakım Anlaşması Yaptılar

Anil Ambani gruba ait Reliance Savunma ve Mühendislik, Yedinci Filo gemilerinin tamir ve tadilat hizmetlerini sağlamak için ABD Deniz Kuvvetleri ile önemli bir sözleşme imzaladı.

Anil Ambani grubuna ait  Reliance Savunma ve Mühendislik Amerikan Donanması ile büyük bir sözleşme imzaladı

Anil Ambani gruba ait  Reliance Savunma ve Mühendislik, Yedinci Filo gemilerinin tamir ve tadilat hizmetlerini sağlamak için ABD Deniz Kuvvetleri ile önemli bir sözleşme imzaladı.

Bu Hint toprakları içinde ABD askeriyesine  lojistik destek sağlayan, kamu veya özel ilk Hint şirketi örneği olacak.

Pazartesi günü, Anıl Ambani grup şirketi Reliance Infrastructure  (RInfra) tarafından yönetilen Reliance Savunma ve Mühendislik (RDEL),  ABD Deniz Kuvvetleri'nin Hint Okyanusunda görev yapan 7. Filosu'nun 100'den fazla sayıda  gemisi için bir Ana Tamir Bakım Sözleşmesi (MSRA) imzaladı

Lemoa'nın Devamı

Bu sözleşme, Yeni  Delhi ve Washington arasında imzalanan   Lojistik anlaşmasının (Logistics Exchange Memorandum of Agreement /LEMOA) bir parçası.

Rinfra'dan yapılan açıklamada  "Reliance Tersanesi, ABD devlet yetkilileri tarafından detaylı bir araştırma sonucunda Ekim 2016 sonunda seçildi"  "Amerikan Donanması'nın bu seçimi Pipavav'daki  Reliance Tersanesi'nin dünya standartlarındaki tesisi, işletmesi ve güçlü kapasitesinin takdiridir." denildi.

Şu anda, bu gemiler bu hizmetler  için Singapur veya Japonya'yı ziyaret ediyor.

ABD Yedinci Filo,  Batı Pasifik ve Hint Okyanusu'nda görev yapıyor. Gemiler Reliance Savunma'ya ait Gujarat'daki Pipavav tersanesinde  tamir edilecek.

Pipavav tersanesi geçen yıl Ekim ayında ABD hükümeti temsilcileri tarafından yapılan detaylı bir alan araştırması sonrasında seçildi .

2015 yılında, Anıl Ambani liderliğindeki Reliance Grubu gerekli onayları aldıktan sonra, Gujarat'daki Pipavav Savunma'yı aldı.

Sea King Altyapı Ltd tarafından 1997 yılında kurulan, Pipavav Tersanesi'ne  2010 yılında stratejik gemilerin ve savunma gemilerinin inşaası için onay verildi. Adı savunma sanayii ve açıkdeniz çalışmalarını vurgulamak için Pipavav Savunma ve Deniz Mühendisliği Co. Ltd. olarak değiştirildi. (Fulya T.İ.-Kaptan Haber Ajansı)