1.Uluslararası Gemi İnşaatı Ve Deniz Teknolojisi Kongresi başladı

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası'nın 1968 yılından bu yana düzenlediği Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Teknik Kongresi bu yıl 08-09.12.2016 tarihlerinde 1. Uluslararası Gemi ve Deniz Teknolojisi Kongresi (GMO-SHIPMAR) adı altında "Yeşil Teknolojiler" ana konusu kapsayacaktır.

1.Uluslararası Gemi İnşaatı Ve Deniz Teknolojisi Kongresi başladı

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası'nın 1968 yılından bu yana düzenlediği Gemi İnşaatı ve Deniz Teknolojisi Teknik Kongresi bu yıl 08-09.12.2016 tarihlerinde 1. Uluslararası Gemi ve Deniz Teknolojisi Kongresi (GMO-SHIPMAR) adı altında "Yeşil Teknolojiler" ana konusu kapsıyor.

Pîrî Reis Üniversitesi Deniz Kampüsü Konferans Salonu'nda gerçekleşecek olan kongrede gemi ve deniz teknolojisi genel alanı içerisinde güncel ve gelecekteki sorunlar üzerinde durularak değerlendirmeler ve çözüm önerileri sunuluyor..

8 Aralık 2016 saat 09:30 Açılışı yapılan kongreye, Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Uygur, Başkan Yardımcısı İlker Civelek, Genel Sekreteri Salih Bostancı, Sayman üyesi İlker Şenel ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kaan Ünlügençoğlu, Pelin Yılmazcoşar,  Ahmet Gültekin Avcı, Orçun Balbaş, Osman Kahraman, Gemi Makinaları işletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli, Gemi Sanayicileri Derneği  Mustafa Ünar, Piri Reis Üniversitesi Rektörü  Prof.Dr. Oral Erdoğan, Piri Reis üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nurhan Kahyaoğlu’nun yanı sıra bir çok akademisyen ve  sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Gemi ve Deniz Teknolojisi Dergisi Yayın Kurulu Başkanı Prof.Dr. Ahmet Dursun Alkan’ın Başkanlığında gerçekleşen GMO-SHIPMAR’ın birinci gününde 29 bildirinin sunumu yapıldı.