“Gurur Madalyası” Ölçütleri Güncellendi

DenizHaber Editörler Kurulu toplanarak Liman Devleti Kontrolleri kategorisinde verilecek olan ödüllerin kriterlerinde önemli güncellemeler yaptı.

“Gurur Madalyası” Ölçütleri Güncellendi

Denizhaber Gurur Madalyası ödüllerinin verilmesine az bir zaman kala, verilecek ödülün camiada yarattığı heyecanı ve tepkileri dikkate alan DenizHaber Editörler Kurulu toplanarak Liman Devleti Kontrolleri kategorisinde verilecek olan ödüllerin kriterlerinde önemli güncellemeler yaptı.

Türk Denizcilik İdaresince yapılan kontrol ve gözlemleri de dikkate alan yeni  kriterler, aşağıdaki gibi belirlendi:

Paris MOU kategorisinde verilecek “Gurur Ödülleri” nde temel kriter Paris MOU Limanlarında yapılan denetimlerdir.  Diğer MOU limanlarında yapılan denetimler 2. Derecede göz önünde bulundurulacaktır.Aynı Takvim yılı içindeki liman devleti kontrollerinde tutulan bir gemiye  gurur ödülü veya gurur sertifikası verilmeyecektir. Aynı gemi, bir sonraki takvim yılında denetlenir ve sıfır eksikle çıkarsa, gurur ödülüne aday olabilecek ve gurur sertifikası alabilecektir. Gurur Ödülleri verilmesinde ilgili gemilerin Türk Denizcilik İdaresindeki sicilleri de dikkate alınacaktır.DenizHaber.Com her ayın gurur madalyası ödül adaylarını bu kriterlere göre belirleyecek ve okuyucuların oyuna sunacaktır.Oylamada ip kaydı ve cookie tabanlı güvenlik sistemi kullanılacak, bu sistemi suistimal ettiği tesbit edilen adayın oyları silinecektir.Denizhaber.com  ayın gurur madalyasını alan gemilerin kriterlere uymaya devam edip etmediğini izleyecektir. Bu ödül için seçildikten sonra o takvim yılı içinde bu kriterler dışına çıkan gemilerin ödülleri düşer ve ikinci sıradaki gemiler ödül alır.Aynı ödül döneminde aynı geminin ikinci kez birinci seçilmesi durumunda 2. ödül sıralama ikincisine verilir. DenizHaber.Com  kriterlere uymadığını ödüle aday olduğu tarihten sonra tespit ettiği gemiden bu ödülü okuyucular adına geri alma hakkını saklı tutar.Bu kriterler, yayınlandığı tarihten önce verilmiş olan veya verilmesi planlanan gurur ödüllerine de uygulanır.

Türk Denizciliğinden büyük ilgi gören “Gurur Madalyası- Türk Denizciliği Gurur Ödülleri”  önümüzdeki yıl sadece Paris MOU kapsamında değil, denizciliğin her dalında verilecek.

Bu konuyla ilgili kriterler de önümüzdeki günlerde belirlenerek her açıdan şeffaf olarak düzenlenecek ve jürisinin okuyucular olduğu “Gurur Madalyası-Türk Denizciliğinin Gurur Ödülleri”  önümüzdeki yıl ve daha sonraki yıllarda Türk Denizciliğine damgasını vuracak.

DenizHaber.Com