Tel: (90) 532 324 73 04 | Mail: editor@kaptanhaber.com


Türk Mürettebat Haftaya Türkiye'de

GRANBA MÜRETTEBATI 14 NİSAN DAN SONRA TÜRKİYE YE DÖNECEK

Sri Lanka açıklarında önceki gün batan Türk bayraklı tankerin 19 mürettebatı bu ülkedeki resmi tatilin bitim tarihi olan 14 Nisandan sonra Türkiye ye hareket edecek.


2009-04-10 Saat 17:08

Granba Mürettebatı 14 Nisan'dan Sonra Türkiye'ye Dönecek 

Sri Lanka açıklarında önceki gün batan Türk bayraklı tankerin 19 mürettebatı bu ülkedeki resmi tatilin bitim tarihi olan 14 Nisandan sonra Türkiye'ye hareket edecek.

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, 6 bin 250 metrik/ton sülfürik asit yüklü GRANBA isimli Türk bayraklı kimyasal tankeri, asitlerin tankları eritmesi nedeniyle 6 Nisan'da batmaya başladı. Bunun üzerine tankerdeki 19 Türk mürettebat Sri Lanka yetkilileri tarafından tahliye edildi.

Önceki gün, TSİ 22.10'da, Trincomalee Limanı'nın 50 mil açığında ve 3 bin 700 metre derinliği olan bölgede tamamen batan gemiden sızan sülfirik asitin deniz suyu ile temas ettiği anda buhar çıkarttığı ve sonra seyreldiği öğrenildi.

Tankerin mürettebatının limana yakın bir otelde konakladığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

Mürettebatın, Sri Lanka'daki resmi tatilin bitim tarihi olan 14 Nisandan sonra Türkiye'ye hareket edeceği bildirildi.(AA)




Anadolu Ajansı

(27346 Kez Okundu)


granba, mürettebat, sri lanka, battı, ,




Yorumlar

GÜNCEL Kategorisine Ait Diğer Haberler


SON YORUMLAR

Odek- -İdarecilerimiz değerlendirmeli
(Yazan: Fitnat Büşra Kıman )
Haber: 3. Ortak Akıl Toplantısı

Odek- -Güzel bir girişim
(Yazan:Bahar Esinti )
Haber: 3. Ortak Akıl Toplantısı

Odek- -Hasta ilaç bekliyor
(Yazan: Kurtdereli Mehmet Pehlivan )
Haber: 3. Ortak Akıl Toplantısı

Odek- -Toplantı Başarılıydı...
(Yazan: Kurdoğlu Muslihiddin Reis )
Haber: 3. Ortak Akıl Toplantısı

ITu-Denizcilik-Fakultesi- -Deniz kirliliği
(Yazan: Müh.Kaptan Refik Akdoğan )
Haber:İTÜ Denizcilik Fakültesi

Pirireis-Universitesi-Horizon-Shipping-Kariyer-gunleri- -Piri Reis Üniversitesi
(Yazan: Müh.Kaptan Refik Akdoğan )
Haber:Konuk; Horizon Shipping



  • FeedBurner
  • Twitter