...... iþlerinin azalmasý normaldir senkiya üye olmakdan haksýz yere iþden yüzlerce iþci atýldý tabiki bu insanl...DEVAMI>>arkaslý 2009-01-04
Temsil Deðerimiz Yok
DEVLETÝN GÖZÜNDE TEMSÝL DEÐERÝMÝZ YOK
TÜRKLÝM Baþkaný Kaan Gürgenç, devletin gözünde bir UND, RODER ya da UTÝKAD kadar temsil deðerlerinin olmadýðýný belirterek, rahatsýzlýðýný dile getirdi.
2010-02-04 Saat 12:11
"Devletin Gözünde Temsil Deðerimiz Yok"
TÜRKLÝM Baþkaný Kaan Gürgenç, devletin gözünde bir UND, RODER ya da UTÝKAD kadar temsil deðerlerinin olmadýðýný belirterek, rahatsýzlýðýný dile getirdi. Önünde Türkiye ibaresi olan ve ülkedeki limanlarý temsil eden en üst kuruluþ Türkiye Liman Ýþletmecileri Derneði (TÜRKLÝM) devlet katýnda hak ettiði yerde olmadýðýndan þikayetçi. 29 Ocak Cuma günü 13. Olaðan Genel Kurul Toplantýsý’ný düzenleyen TÜRKLÝM Yönetim Kurulu Baþkaný Kaan Gürgenç, toplantýda yaptýðý konuþmasýnda devletin gözünde bir UND, RODER ya da UTÝKAD kadar temsil deðerlerinin olmadýðýný savundu.
Ýstanbul Marriott Hotel’de düzenlenen toplantýda TÜRKLÝM temsilcilerinin yaný sýra Denizcilik Müsteþarý Hasan Naiboðlu ve Denizcilik Müsteþarlýðý Ýstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Þevli de hazýr bulundu.
“Bir tek yasa için bir yýl bekledik”
Toplantýda dernek olarak yaþadýklarý sýkýntýlarý dile getiren Gürgenç, devletin TÜRKLÝM’i yeterince önemsemediðini ve bu yüzden bir tek yasanýn bile yürürlüðe girmesi için bir yýl beklemek durumunda kaldýklarýný dile getirdi. Gürgenç konuyla ilgili þunlarý kaydetti: “2009’un baþýnda çýkan ve 2008 yýlýnýn baþýna referans gösterilen nispi Kira bedelleri ile ilgili yasa, keyfi birtakým yorumlamalarla, devletin farklý birimlerinin kendi aralarýnda koordine olamamasýndan dolayý 1 yýl sonra ancak aralýk ayýna yetiþtirilebildi. Devletin birimleri arasýndaki yazýþmalarýn sonuca ulaþabilmesi için gelen evrakta evrak takip etmek zorunda kaldýk. Hal böyleyken iþlerin bizim adýmýza çok iyi sonuçlanacaðýný düþünmek iyimserlik olur. Devletin gözünde bir UND, RODER ya da UTÝKAD kadar temsil deðerimizin olmadýðýný düþünüyorum. Hepimiz profesyoneliz ve yapmakla yükümlü olduðumuz iþlerimiz var. TÜRKLÝM’in sektöre eðitim ve sertifikasyon hizmeti verme konusunda akredite olmasýný çok önemli buluyorum. Aidatlarla yaþayan bir derneðiz. Ancak, bugünden daha farklý bir gelir yapýsýna ulaþamadýðýmýz takdirde gücümüzün de artmayacaðý ortadadýr.”
“Bizi lütfen kendinizden görün”
Gürgenç’in ardýndan kürsüye çýkan Hasan Naiboðlu ise, TÜRKLÝM’in her zaman kaile alýnan, görüþüne baþvurulan bir kuruluþ olduðunu ve Denizcilik Müsteþarlýðý olarak her zaman TÜRKLÝM’in yanýnda olduklarýný ifade etti. “Bizi lütfen kendinizden farklý görmeyin” diyen Naiboðlu konuþmasýný þu þekilde sürdürdü: “Ankara’da ve diðer temsilciliklerimizde kapýmýz sizlere her zaman açýk. Vaktiniz varsa randevu almanýza bile gerek yok. Biz her zaman sizin tarafýnýzdayýz. Daha etkili bir sonuç almak için bürokratlarý getirip çalýþmalarýnýzý bire bir görmelerini saðlýyoruz. Ancak tüm bunlara raðmen sektörün fikrini de alarak uygulamaya soktuðumuz kimi yasalarda sorunlar çýkabiliyor. Çünkü yaþanmadan hiçbir þey bilinmiyor. Biz bunlarý da zaman içerisinde çözmek için elimizden geleniz yapmaya çalýþýyoruz.”
“Gelirimizin yüzde 60’ý devlete gidiyor”
Kaynak: Alýntý:Lojiport
(235 Kez Okundu)
Etiketler: TÜRKLÝM, Kaan Gürgenç, ,