Bakan Yılmaz Tuzla'daydı
BAKAN YILMAZ TERSANELERİ ZİYARET ETTİ
Bakan Yılmaz ilk olarak Sedef Tersanesi’ni ziyaret tti. Yılmaz, burada sektörün temsilcileri bir araya gelerek sıkıntıları dinledi.
2011-12-03 Saat 11:32
Bakan Yılmaz Tersaneleri Ziyaret Etti
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Sedef Tersanesi ve Tuzla Shipyard'ı ziyaret etti.
Bakan Yılmaz ilk olarak Sedef Tersanesi'ni ziyaret tti. Yılmaz, burada sektörün temsilcileri bir araya gelerek sıkıntıları dinledi. Ziyaretler sırasında Bakan Yılmaz'a Deniz Ticaret Odası Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu , Başkanı Metin Kalkavan, DTO Meclis Üyesi Nevzat Kalkavan, DTO Sektör Meclis Başkanı Erol Yücel, GİSBİR Başkanı Murat Kıran ve çok sayıda isim eşlik etti.
Sedef Tersanesi'ndeki ziyarette Cevdet Yılmaz'a slayt eşliğinde tersanede yapılan gemiler tanıtıldı. Ardından sektörde yaşanan sıkıntılar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Bakan Yılmaz, sektörde yaşanan sorunlara kökten, kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üretmeliyiz, sadece krizi atlatmak ve şuan yaşanan sıkıntılara odaklanıp kalırsak zaman içerisinde aynı sorunlarla tekrar karşılaşmak durumunda kalabiliriz uyarısında bulundu. İnşa edilen gemilerdeki yerlilik oranları hakkında da bilgi alan Yılmaz, bu konunun ülke kalkınması için önemine değindi.
Daha sonra Bakan Yılmaz ve beraberindekiler tersanenin çalışma alanlarını gezdi. Tersanedeki çalışma alanları hakkında Metin Kalkavan, Bakan Yılmaz'a bilgi aktardı.
Yılmaz, tersane işçileri ile sohbet ederek ve sorunlarını dinledi. İşçiler Yılmaz'a işlerin durgunluğundan endişe duyduklarını, istihdam oranlarındaki düşüşün kendileri düşündürdüğünü ilettiler.
Daha sonra Bakan Yılmaz ve beraberindekiler Tuzla Tersanesi'ni ziyaret etti. Yılmaz Tuzla Tersanesinin çalışma alanlarını da gezerek, Tuzla Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran'dan bilgi aldı. İşçilerin yoğun ilgi gösterdiği Yılmaz, burada da işçiler ile kısa bir sohbet etti.
Tersanenin çalışma alanlarını gezdikten sonra Bakan Yılmaz ve beraberindekiler Tuzla Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran'ın ofisinde bir araya geldi.
Murat Kıran, burada Bakan Yılmaz'a tersanenin geçmişi hakkında kısaca bilgi verdi. Sektörde yaşanan sorunlara da değinen Kıran, yeni gemi inşada yaşanan sıkıntıların oldukça önemli olduğunu ve bu sıkıntılara çözüm üretilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Kıran, yeni tip gemilerin inşa edilmesinin kendileri için önemli olduğunu vurgularken askeri projeler ya da offshore gemiler için Türkiye'deki tersanelerin tercih edilmesinin maliyet açısından da ülke ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.
aktüeldeniz
(585 Kez Okundu)
Tuzla.Bakan Yılmaz,
Tersane,
,











Yorumlar
Bu habere henüz yorum bırakılmamış! İlk Yorumu Siz Yapın...TIKLAYIN